Printer Friendly Version Otvaranje izložbe „Nikola Tesla - Energija za budućnost“ @ 25 July 2023 09:35 PM

 

U kontekstu obeležavanja 85 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Srbije i Brazila, svečano otvaranje izložbe „Nikola Tesla -  Energija za budućnost“ realizovano sinoć 24. jula 2023.g. u Planetarijumu Brazilije.

U prestižnom prostoru, koji neguje i promoviše naučno-tehnološka dostignuća i kulturnu baštinu, izložbu Muzeja Nikole Tesle, svečano su inaugurisali Sekretar za međunarodnu saradnju Federalnog distrikta Pako Brito, Sekretar za nauku, tehnologiju i razvoj Gustavo Karvaljo Amaral i otpravnica poslova a.i. Ambasade Srbije u Braziliji Jelena Blažević u prisustvu predstavnika MIP Brazila.  Nakon izlaganja, kao proizvod saradnje Ambasade sa Univerzitetom u Braziliji, prof. sa Instituta za fiziku Kasio Laranžeras, prikazao je u praski radni model Teslinog transformatora, na opšte oduševljenje svih prisutnih, koju su  potom obišli izložbu uz prigodan koktel.

Izložba će biti otvorena za posetioce Planetarijuma naredna tri meseca. Ulaz je besplatan, a radno vreme je od utorka do nedelje od 7:30 do 19:00 sati.