Printer Friendly Version Отварање изложбе „Никола Тесла - Енергија за будућност“ @ 25 July 2023 09:30 PM

 

У контексту обележавања 85 година од успостављања дипломатских односа између Србије и Бразила, свечано отварање изложбе „Никола Тесла -  Енергија за будућност“ реализовано синоћ 24. јула 2023.г. у Планетаријуму Бразилије.

У престижном простору, који негује и промовише научно-технолошка достигнућа и културну баштину, изложбу Музеја Николе Тесле, свечано су инаугурисали Секретар за међународну сарадњу Федералног дистрикта Пако Брито, Секретар за науку, технологију и развој Густаво Карваљо Амарал и отправница послова a.i. Амбасаде Србије у Бразилији Јелена Блажевић у присуству представника МИП Бразила.  Након излагања, као производ сарадње Амбасаде са Универзитетом у Бразилији, проф. са Института за физику Касио Ларанжерас, приказао је у праски радни модел Теслиног трансформатора, на опште одушевљење свих присутних, коју су  потом обишли изложбу уз пригодан коктел.

Изложба ће бити отворена за посетиоце Планетаријума наредна три месеца. Улаз је бесплатан, а радно време је од уторка до недеље од 7:30 до 19:00 сати.