Printer Friendly Version Učešće predsednika Narodne skupštine R.Srbije, dr Vladimira Orlića na inauguraciji predsednika Brazila Lule da Silve u Braziliji @ 5 January 2023 01:13 PM

01.01.2023.

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije dr Vladimir Orlić boravio je u zvaničnoj poseti Braziliji, povodom inauguracije predsednika Brazila Nj. E. Luisa Inacia Lule da Silve održanoj 01.01.2023.g. Čestitajući predsedniku Brazila Luli da Silvi, PR NS RS dr V.Orlić je izrazio uverenje da će za vreme njegovog mandata dve zemlje nastaviti da osnažuju višedecenijsko prijateljstvo i intenziviraju politički dijalog. Izrazio je očekivanje još dinamičnije i sadržajnije saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa. Posebno zadovoljstvo ukazao je povodom činjenice da se ove godine navršava 85 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Brazila, kao i povodom toga što bilateralnu saradnju karakterišu međusobno razumevanje, uvažavanje i podrška po svim važnim pitanjima. Iskoristio je priliku da prenese predsedniku Luli da Silvi zahvalnost na principijelnoj podršci Brazila po pitanju poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta R. Srbije, te na podršci koju njegova zemlja pruža stavovima naše zemlje u međunarodnim organizacijama.

Predsednik Narodne Skupštine Srbije V. Orlić preneo je iskrene čestitke predsednika R. Srbije A. Vučića predsedniku Luli da Silvi, kao i želje za uspeh i blagostanje Federativne Republike Brazil, ujedno se zahvalivši na pozivu za učešće na ceremoniji inauguracije koja je prema broju učešća stranih zvaničnika ocenjena kao do sada najveća u istoriji Brazila.
    
Na marginama svečanosti predsednik Narodne Skupštine R. Srbije V. Orlić je održao niz susreta sa visokim zvanicama koje su prisustvovale ceremoniji, sa kojima je razgovarao o sveukupnim bilateralnim odnosima, kao i o mogućnostima za dodatno jačanje međuparlamentarne i ekonomske saradnje.