Printer Friendly Version Zgrade Nacionalne biblioteke i Nacionalnog muzeja u bojama srpske zastave 15. feb 2022. @ 18 February 2022 06:48 PM

Povodom Dana državnosti Republike Srbije, 15. februara, u saradnji Ambasade i Sekretarijata za međunarodnu saradnju vlade Federalnog distrikta, bojama naše zastave osvetljene su zgrade Nacionalne biblioteke Brazilije i Nacionalnog muzeja Republike.

Zgrade, koje se nalaze na glavnom kulturnom trgu Brazilije, biće osvetljene do kraja tekuće nedelje, odnosno zaključno sa 18. februarom.

Otpravnica poslova a.i. Republike Srbije u Braziliji Jelena Blažević i kolektiv Ambasade su, uz poštovanje uvedenih mera sprečavanja širenja pandemije, na prigodan način obeležili Dan državnosti, uz prisustvo Renate Zukim, šefa Sekretarijata za međunarodnu saradnju vlade Federalnog distrikta i nekolicine srpskih državljana koji žive u Braziliji.

Otpravnica poslova a.i. Blažević je učestvovala u projektu Vlade Federalnog distrikta „Minut ambasadora“ povodom Dana državnosti Republike Srbije. U jednominutnoj poruci, ona je govorila o turističkim i brojnim drugim potencijalima naše zemlje, kao i o istorijatu zgrade Ambasade. Napomenula je da je zdanje ujedno i prva ambasada (nekadašnje SFRJ) koja je izgrađena u Braziliji nakon odluke brazilske vlade o preseljenju glavnog grada iz Rio de Žaneira u Braziliju.

Video se može pogledati ovde:

https://www.instagram.com/tv/CaAc8pQs6TZ/?utm_source=ig_web_copy_link