Printer Friendly Version Intervju ambasadora Veljka Lazića za „Embassy News“ @ 28 April 2020 08:01 PM

Na interes portala „Embassy News“ ambasador Veljko Lazić je dao intervju (elektronskim putem) u vezi sa aktuelnom situacijom u Srbiji oko pandemije izvazvane koronavirusom.
U intervjuu je, pored podataka, dao presek aktuelnog stanja, istakavši da se zaraza drži pod kontrolom, te informisao o preuzetim merama vlade R. Srbije i njihovim efektima. Na interesovanje novinara, detaljno je obavestio o podršci koju je naša zemlja dobila od Kine u cilju borbe i daljeg suzbijanja širenja COVID-19. Ambasador je informisao i o aktuelnom stanju u našim zdravstvenim institucijama, kao i o vladinim merama u cilju zaštite domaće ekonomije.  Predočene su i aktivnosti Ambasade R.Srbije u Braziliji u vezi sa pružanjem konzularne pomoći građanima Srbije koji su se zadesili u Brazilu, Ekvadoru i Boliviji u momentu pandemije. Na kraju je informisao o humanitarnoj pomoći Srbije Italiji, tj. o slanju 4 aviona medicinske opreme, kao i o tome da je planirano slanje  još 4 aviona medicinske pomoći Italiji. 


Intervju se nalazi na sledećem linku: http://embassynews.info/servia-mantem-cautela-na-flexibilizacao-das-medidas-impostas-durante-a-covid-19/