Printer Friendly Version Интервју амбасадора Вељка Лазића за „Embassy News“ @ 28 April 2020 07:54 PM

На интерес портала „Еmbassy News“ амбасадор Вељко Лазић је дао интервју (електронским путем) у вези са актуелном ситуацијом у Србији око пандемије извазване коронавирусом.
У интервјуу је, поред података, дао пресек актуелног стања, истакавши да се зараза држи под контролом, те информисао о преузетим мерама владе Р. Србије и њиховим ефектима. На интересовање новинара, детаљно је обавестио о подршци коју је наша земља добила од Кине у циљу борбе и даљег сузбијања ширења COVID-19. Амбасадор је информисао и о актуелном стању у нашим здравственим институцијама, као и о владиним мерама у циљу заштите домаће економије.  Предочене су и активности Амбасаде Р.Србије у Бразилији у вези са пружањем конзуларне помоћи грађанима Србије који су се задесили у Бразилу, Еквадору и Боливији у моменту пандемије. На крају је информисао о хуманитарној помоћи Србије Италији, тј. о слању 4 авиона медицинске опреме, као и о томе да је планирано слање  још 4 авиона медицинске помоћи Италији. 


Интервју се налази на следећем линку: http://embassynews.info/servia-mantem-cautela-na-flexibilizacao-das-medidas-impostas-durante-a-covid-19/