Printer Friendly Version Инаугурација Почасног конзулата Републике Србије у Рио де Жанеиру, 11.09.2019. @ 16 September 2019 06:52 PM

    На пригодној церемонији, дана 11.09.2019. године, инаугурисан је Почасни конзулат Републике Србије у Рио де Жанеиро, на челу са Дејаном Петковићем, као почасним конзулом.
     У поздравном говору, амбасадор Р. Србије у Бразилу Вељко Лазић се захвалио Дејану Петковићу на свему што је урадио током своје богате фудбалске каријере, а посебно на промоцији Републике Србије у Бразилу, представљајући је увек на најбољи начин, чиме је у потпуности заслужио титулу почасног конзула у Рио де Жанеиру.
     Дејан Петковић се захвалио Р. Србији на почасној титули нагласивши да ће, као и до сада, наставити да представља Р. Србију у земљи где живи већ 22 године.
     Церемонији је присуствовало 60-ак званица, међу којима су били шеф Протокола МИП Бразила у Рио де Жанеиру, амбасадор Едвардо Рамос, представници Владе и Секретаријата за културу Рио де Жанеира, бивши амб. Бразила у Београду А. Адор, личности из уметничког, културног и јавног живота, припадници српске заједнице у Рију и пријатељи Дејана Петковића.