Printer Friendly Version Potpisan Sporazum o bavljenju plaćenim poslovima izdržavanih lica diplomatskog, konzularnog, vojnog, administrativnog i tehničkog osoblja diplomatskih i konzularnih predstavništava između R. Srbije i Brazila 13. decembar 2018. godine @ 17 December 2018 12:37 PM

        Ministar spoljnih poslova Brazila Aloysio Nunes Ferreira  i ambasador R. Srbije u Brazilu Veljko Lazić potpisali su Sporazum o bavljenju plaćenim poslovima izdržavanih lica diplomatskog, konzularnog, vojnog, administrativnog i tehničkog osoblja  diplomatskih i konzularnih  predstavništava između Srbije i Brazila. Popisivanjem sporazuma, u godini u kojoj je navršava 80 godina diplomatskih odnosa dve zemlje, još jednom su potvrđeni dobri i prijateljski odnosi dve geografski udaljene, ali veoma bliske države.
        U kurtuaznom razgovoru uoči ceremonije potpisivanja, u prostorijama Kabineta MIP-a Brazila, ambasador Veljko Lazić  kratko je informisao MIP A. Nunesa Fereiru o aktuelnostima u R. Srbiji i pojedinim aspektima bilateralnih odnosa. MIP A. Nunes istakao je zadovoljstvo povodom potpisivanja navedenog Sporazuma i izrazio očekivanje da će saradnja Srbije i Brazila produbljivati i u budućnosti.