Printer Friendly Version Потписан Споразум о бављењу плаћеним пословима издржаваних лица дипломатског, конзуларног, војног, административног и техничког особља дипломатских и конзуларних представништава између Р. Србије и Бразила 13. децембар 2018. године @ 17 December 2018 12:35 PM

        Министар спољних послова Бразила Aloysio Nunes Ferreira  и амбасадор Р. Србије у Бразилу Вељко Лазић потписали су Споразум о бављењу плаћеним пословима издржаваних лица дипломатског, конзуларног, војног, административног и техничког особља  дипломатских и конзуларних  представништава између Србије и Бразила. Пописивањем споразума, у години у којој је навршава 80 година дипломатских односа две земље, још једном су потврђени добри и пријатељски односи две географски удаљене, али веома блиске државе.
        У куртуазном разговору уочи церемоније потписивања, у просторијама Кабинета МИП-а Бразила, амбасадор Вељко Лазић  кратко је информисао МИП А. Нунеса Фереиру о актуелностима у Р. Србији и појединим аспектима билатералних односа. МИП А. Нунес истакао је задовољство поводом потписивања наведеног Споразума и изразио очекивање да ће сарадња Србије и Бразила продубљивати и у будућности.