Printer Friendly Version Otvaranje izložbe u Santa Kruzu „Putevima rimskih imperatora u Srbiji“, 07. februar 2017. godine @ 10 February 2017 04:46 PM

          U Santa Kruzu, ekonomskom centru Bolivije, svečano je otvorena izložba „Putevima rimskih imperatora u Srbiji“, 07. februara 2017. godine u Kulturnom plurinacionalnom centru. Ceremoniji su prisustvovali predstavnici domaćih institucija, članovi konzularnog kora, novinari, kao i brojne ličnosti iz kulturnog, umetničkog i akademskog života.
           Prilikom otvaranja ove renomirane postavke, prisutnima su se obratili direktorka Kulturnog centra Guiomara Zambrana, ambasador Veljko Lazić i predstavnici Arheološkog parka “Viminacium“.
           Izložba je privukla veliku pažnju bolivijskih medija, a brojni posetioci su imali priliku da se upoznaju sa značajem arheološkog nalazišta “Viminacium“ na prostoru Srbije i činjenicom da je na teritoriji naše zemlje rođeno 18 rimskih imperatora. Izložba u Santa Kruzu za tamošnju publiku će biti otvorena mesec dana odnosno do 06. marta 2017. godine.