Printer Friendly Version Отварање изложбе у Санта Крузу „Путевима римских императора у Србији“, 07. фебруар 2017. године @ 10 February 2017 04:33 PM

          У Санта Крузу, економском центру Боливије, свечано је отворена изложба „Путевима римских императора у Србији“, 07. фебруара 2017. године у Културном плуринационалном центру. Церемонији су присуствовали представници домаћих институција, чланови конзуларног кора, новинари, као и бројне личности из културног, уметничког и академског живота.
           Приликом отварања ове реномиране поставке, присутнима су се обратили директорка Културног центра Guiomara Zambrana, амбасадор Вељко Лазић и представници Археолошког парка “Viminacium“.
           Изложба је привукла велику пажњу боливијских медија, а бројни посетиоци су имали прилику да се упознају са значајем археолошког налазишта “Viminacium“ на простору Србије и чињеницом да је на територији наше земље рођено 18 римских императора. Изложба у Санта Крузу за тамошњу публику ће бити отворена месец дана односно до 06. марта 2017. године.