Printer Friendly Version OBAVEŠTENJE POVODOM ODRŽAVANJA OLIMPIJSKIH IGARA RIO 2016 @ 3 August 2016 07:08 PM

       Povodom održavanja Olimpijskih igara RIO 2016 i dolaska mnogih učesnika i posetilaca iz naše zemlje, otvorena je privremena konzularna kancelarija u Rio de Žaneiru koja će pružati konzularne usluge i zaštitu našim državljanima kao i državljanima Bosne i Hercegovine.

       Adresa kancelarije: Rua Domingos Ferreira 146, Copacabana, CEP 22050-012, Rio de Janeiro - RJ, Brasil.

       Nadležna je Marija Šošić čiji je e-mejl: marijasosic@yahoo.com ili marija.sosic@mfa.rs, a mobilni telefon u Rio de Žaneiru je  +55/21/99986-2042.

       Ambasada Republike Srbije u Braziliji moli sve učesnike i posetioce Olimpijskih i paraolimpisjkih igara RIO 2016 da ponesu sa sobom fotokopije svojih pasoša i uverenja o državljanstvu kao i 3 fotografije veličine za pasoš, kako bi skratili postupak dobijanja putnog lista za povratak u našu zemlju u slučaju eventualnog gubitka pasoša.

       Takođe, Ambasada obaveštava da u slučaju nestanka novca i/li kartica, oštećeni treba da se obraćaju rodbini i prijateljima da im pošalju novac preko WESTERN UNION (novac se dobija u relima – brazilskoj nacionalnoj valuti), pošto Ambasada ne raspolaže sredstvima za pozajmicu u takvim slučajevima.