Printer Friendly Version ОБАВЕШТЕЊЕ ПОВОДОМ ОДРЖАВАЊА ОЛИМПИЈСКИХ ИГАРА РИО 2016 @ 3 August 2016 07:01 PM

       Поводом одржавања Олимпијских игара РИО 2016 и доласка многих учесника и посетилаца из наше земље, отворена је привремена конзуларна канцеларија у Рио де Жанеиру која ће пружати конзуларне услуге и заштиту нашим држављанима као и држављанима Босне и Херцеговине.

        Адреса канцеларије: Rua Domingos Ferreira 146, Copacabana, CEP 22050-012, Rio de Janeiro - RJ, Brasil.

       Надлежна је Марија Шошић чији је е-мејл: marijasosic@yahoo.com ili marija.sosic@mfa.rs, а мобилни телефон у Рио де Жанеиру је  +55/21/99986-2042.

        Амбасада Републике Србије у Бразилији моли све учеснике и посетиоце Олимпијских и параолимписјких игара РИО 2016 да понесу са собом фотокопије својих пасоша и уверења о држављанству као и 3 фотографије величине за пасош, како би скратили поступак добијања путног листа за повратак у нашу земљу у случају евентуалног губитка пасоша.

          Такође, Амбасада обавештава да у случају нестанка новца и/ли картица, оштећени треба да се обраћају родбини и пријатељима да им пошаљу новац преко WESTERN UNION (новац се добија у релима – бразилској националној валути), пошто Амбасада не располаже средствима за позајмицу у таквим случајевима.