Printer Friendly Version Сусрет војно-парламентарне делегације Бразила са министром одбране Р. Србије Б. Гашићем, 26. јуна 2015. године у Београду @ 10 July 2015 04:07 PM

Војно-парламентарна делегација Бразила посетила је Србију поводом присуства на 7. Међународном сајму наоружања „Партнер 2015“, који је одржан од 23. до 26. јуна 2015. године у Београду. Десеточлану бразилску делегацију је предводио начелник Канцеларије за пројекте Копнене војске Оружаних снага Бразила и изасланик министра одбране бригадни генерал Гвидо Амин Навес, а у њеном саставу је био и депутат Рикардо Барос, председник Парламентарне групе пријатељства Бразил-Србија у Националном конгресу.

Током посете Сајму бразилска делегација се састала са министром одбране Братиславом Гашићем 26. јуна 2015. године. Министар Гашић је, између осталог, потврдио опредељеност Р. Србије за даље јачање одбрамбене сарадње са Бразилом, пре свега војно-економске. Обострано је оцењено да ће ова посета бразилске делегације дати подстицај за развој заједничких пројеката у области наменске индустрије, чему ће посебно допринети и предстојећа посета министара Гашића Бразилу у септембру ове године.


Састанак у Министарству одбране Р. Србије (преузето са сајта Мин. одбране)