Printer Friendly Version Посета бразилске делегације Београду, 18-21. фебруара 2015. године @ 13 March 2015 03:07 PM

Бразилска делегација на челу са вице-гувернерком федералне државе Парана Cida-ом Borghetti, посетила је Београд у периоду од 18. до 21. фебруара 2015. године, на иницијативу Амбасаде Републике Србије у Бразилији. У делегацији су се налазили федерални депутат Ricardo Magalhães Barros, будући председник Групе пријатељства Србија-Бразил у Парламенту Бразила, посланица у Парламенту државе Парана Maria Victoria Borgetti Barros, као и Cesar Scigliano, представник ЈУГОИМПОРТ СДПР у Бразилу.

Чланови ПГП са Бразилом и делегација Бразила (преузето са сајта НС РС)


Током посете, бразилска делегација је имала сусрете са шефом Кабинета Владе Р. Србије И. Којићем, председником и члановима Посланичке групе пријатељства са Бразилом у Народној Скупштини Р. Србије, у Министарству одбране са државним секретаром З. Ђорђевићем и у Министарству спољних послова са државним секретаром, амб. Р. Нинчић.

 

Састанак у Министарству одбране Р. Србије (преузето са сајта Мин. одбране)


У разговорима је највише било речи о разним аспектима јачања билатералних односа, посебно у домену војно-економске сарадње, у оквиру које су испитиване могућности за пласирање производа наменске индустрије Р. Србије на бразилско тржиште, трансфер наше технологије и заједнички наступ на трећим тржиштима.